SPLOŠNI POGOJI IN POLITIKA ZASEBNOSTI

 

Upravitelj 

Neodvisen.tv je neodvisno spletno in mobilno omrežje, katerega lastnik in upravitelj je IMC, družba za kakovost komunikacij d.o.o., v sodelovanju z Zavod 7, oblikovanje in izvajanje družbeno odgovornih programov (v nadaljevanju: upravitelj).

 

Pogoji sodelovanja

Z uporabo tega spletnega omrežja se uporabnik strinja z vsakokrat objavljenimi splošnimi pogoji poslovanja.

Uporabnik je obvezan vnašati samo točne, resnične in ažurne podatke. Netočne in neresnične podatke bomo obravnavali kot zlorabo in jo predali ustrezni pravni službi. 

 

Komunikacija in elektronska obvestila

Upravitelj si pridržuje pravico, da uporabnika kontaktira po e-pošti v primeru, da je to potrebno za izvedbo naročila ali reševanje reklamacije v povezavi z uporabnikom.

Ponudnik si pridržuje pravico uporabnika obveščati po e-pošti o novostih, povezanih z vsebinami, ki jih ponuja neodvisno omrežje, vendar le v primeru, da temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

 

Naročilo na Neodvisen.TV

Obiskovalec (v nadaljevanju: uporabnik) s prijavo/naročilom na letno naročnino za dostop do Neodvisen.TV pridobi aktivacijsko kodo, s katero dostopa do tematskih izobraževalnih dokumentarnih oddaj. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletnega omrežja, pravice uporabnika ter poslovni odnos med upraviteljem Neodvisen.TV in uporabnikom.

Uporabnik se na naročnino na Neodvisen.TV naroči elektronsko z izpolnitvijo obrazca. Podatki o sklenjenem oz. o oddanem naročilu bodo shranjeni pri upravitelju. Naročilo se sklene v slovenskem jeziku. Popravek k naročilu nam lahko pošljete po elektronski pošti na: info@neodvisen.si v roku dveh delovnih dni od oddaje naročila.

 

Koraki za letno naročnino na Neodvisen.TV: 

 

Naročilo plačano - pogodba sklenjena 

Pogodba med upraviteljem in uporabnikom je sklenjena s plačilom naročnine, in sicer nepreklicno za obdobje enega leta, v primeru zavrnitve naročila pa pogodba ni sklenjena.

Uporabnik lahko popravek naročila pošlje v roku dveh delovnih dni po oddaji naročila po elektronski pošti.

 

Pravica do odstopa od naročila

Uporabnik ima pravico, da v 2 dneh od naročila uporabe Neodvisen.TV sporoči, da odstopa od naročila. Uporabnik o namenu odstopa obvesti upravitelja preko elektronske pošte info@neodvisen.si. 

 

Vračilo naročnine 

Če je uporabnik od naročila na Neodvisen.TV odstopil skladno s pogoji za odstop, mu je družba IMC dolžna vrniti vplačani znesek z nakazilom na TRR, ki ji ga sporoči kupec, najkasneje v roku 5 delovnih dni od dneva prejema preklica naročila ter vseh za nakazilo potrebnih podatkov.

 

Način plačila 

Neodvisno mobilno omrežje omogoča način plačila: z bančnim plačilom (UPN) na tekoči račun upravitelja.

 

Cena letne naročnine

Cena letne naročnine velja v trenutku oddaje naročila in znaša 24,00 evrov (22 % DDV je že vključen v ceni). Pogodba med upraviteljem in uporabnikom je sklenjena v trenutku plačila naročnine.

 

Pravno obvestilo

Uporabnik z naročilom potrjuje, da je seznanjen, da predstavljajo vsebine Neodvisen.si in Neodvisen.TV skladno z določbami zakona, ki ureja avtorske pravice, zaščitena avtorska dela. Vsebine, objavljene na spletnih straneh www.neodvisen.si in www.neodvisen.tv, so last upravitelja in se lahko uporabljajo le za osebno uporabo obiskovalcev oz. uporabnikov. Niti upravitelj niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi tega neodvisnega omrežja, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na tem neodvisnem spletnem in mobilnem omrežju ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Prav tako si upravitelj pridržuje pravico do sprememb vsebin brez predhodnega opozorila.

Uporabnik ne sme v svojo ali tujo korist brez pisnega dovoljenja družbe IMC d.o.o. uporabiti, razkrivati, kopirati ali na kakršenkoli drug način razmnoževati ali objavljati vsebin Neodvisen.TV.

 

Pravno varstvo

Za ostale pogoje, ki niso navedeni v splošnih pogojih poslovanja, veljajo določila po veljavni ustrezni zakonodaji. 

 

Varstvo osebnih podatkov

Informacija o obdelavi osebnih podatkov naročnikov Neodvisen.TV

Predmetni povzetek je namenjen vaši seznanitvi z obdelavo osebnih podatkov, ki ste nam jih zaupali, vašimi pravicami glede varstva osebnih podatkov in nameni njihove uporabe. Povzetek obsega ključne informacije, s katerimi vas skladno z zakonodajo moramo seznaniti. Za vse dodatne informacije ali vprašanja nas lahko kontaktirate na spodaj navedena elektronski naslov in telefonsko številko.

 

Komu dajem svoje osebne podatke?

Upravljavec osebnih podatkov: 

IMC, družba za kakovost komunikacij d.o.o.

Velika pot 14

5250 Solkan

Matična številka: 1525395000

Davčna številka: 52837475

Obdelovalci (pogodbeni upravljavci) osebnih podatkov:

ZAVOD 7, oblikovanje in izvajanje družbeno odgovornih programov

EKOSPLET, SPLETNE STORITVE, MELITA KUHELJ S.P.

 

Kdo lahko dostopa do vaših osebnih podatkov?

Uporabniki osebnih podatkov so naši zaposleni, ki so zavezani spoštovati določila predpisov o varovanju osebnih podatkov ter veljavnih splošnih aktov družbe IMC, družba za kakovost komunikacij d.o.o., in sklenjenih pogodb, na podlagi katerih so zavezani k varovanju zaupnih podatkov in k spoštovanju in varovanju osebnih podatkov strank in poslovnih sodelavcev. Podatki o strankah in poslovnih sodelavcih so poslovna skrivnost družbe. Vsaka obdelava podatkov je sledljiva, s čimer poskušamo preprečiti morebitne zlorabe podatkov. Do podatkov dostopata tudi zgoraj navedena pogodbena obdelovalca, s katerima ima upravljavec sklenjeni ustrezni pogodbi o obdelavi osebnih podatkov.

Kontaktni podatki upravljavca:

telefon: 040 688 780

elektronski naslov: info@neodvisen.si

 

Zakaj uporabljamo vaše osebne podatke in na kakšni podlagi?

Vaše osebne podatke bomo uporabljali izključno za namen izvedbe storitev, izpolnjevanja zakonskih obveznosti in ostale namene, za katere boste podali soglasje ali za katere imamo zakoniti interes za njihovo obdelavo.

  1. Izvajanje pogodbe

Uporaba vaših osebnih podatkov, ki nam jih posredujete ob naročilu na storitve spletnega portala Neodvisen, zajema uporabo osebnih podatkov, ki je nujno potrebna za izvajanje pogodbe oz. opravljanje izbrane naročniške storitve. Za potrebe izvajanja pogodbe obdelujemo vaše ime, priimek, elektronski naslov, uporabniško ime in geslo.

  1. Izpolnjevanje zakonskih obveznosti in zakoniti interesi družbe IMC, družba za kakovost komunikacij d.o.o.

Uporaba vaših osebnih podatkov zaradi izpolnjevanja zakonskih obveznosti zajema zlasti vodenje davčnih in računovodskih listin v skladu z določili veljavne zakonodaje.

Osebne podatke uporabljamo tudi na osnovi zakonitega interesa, za katerega si prizadeva družba IMC, družba za kakovost komunikacij d.o.o., ali tretja oseba, razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov. Skladno z zakonitim interesom obdelujemo osebne podatke v nujno potrebnem in sorazmernem obsegu za namen zmanjševanja tveganj vdorov na spletno stran družbe (zagotavljanje informacijske varnosti, zmanjševanje tveganj nepooblaščenega dostopa do pomembnih poslovnih informacij, osebnih podatkov in informacijskega sistema) in za namene statistične obdelave, namenjene pripravi poročil poslovodstvu, pri čemer so v poročilih vselej vsebovani le anonimizirani podatki. Drugi zakoniti interesi lahko vključujejo preprečevanje zlorab, uveljavljanje zahtevkov ali obrambo pred zahtevki v upravnih in sodnih postopkih.

 

Kateri podatki se obdelujejo ob uporabi spletne strani, spletnih storitev in družbenih omrežij?

Od obiskovalcev spletne strani www.neodvisen.tv zbiramo samo tiste podatke, ki jih dobimo prostovoljno, in od uporabnikov ne zahtevamo podatkov, ki bi bili pogoj za obiskovanje spletne strani. Osebne podatke, pridobljene prek spletne strani, skrbno varujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam.

Do zbiranja osebnih podatkov pride, kadar uporabljate našo spletno stran oz. naše spletne storitve ali stopite v stik z nami. Osebne podatke uporabljamo z namenom, da obiskovalcem zagotavljamo varnost uporabe spletne strani in naročniškega računa ter zagotovimo uporabo naročenih storitev.

Zbiramo lahko podatke, ki nam jih posredujete preko elektronskega obrazca za naročilo na Neodvisen.TV, in sicer: ime, priimek, naslov, elektronski naslov, uporabniško ime in geslo, vaših morebitnih poizvedb oz. vprašanj (elektronski naslov in vsebina vašega sporočila) ter podatke, ki jih avtomatsko zbira analitika spletne strani (IP naslov, podatki o obiskih spletne strani ter aktivacijska koda uporabnika).

Spletna stran hrani tudi promocijske in sponzorske kode v povezavi z aktivacijsko kodo uporabnika, kar je nujno za omogočanje dostopa do naročenih vsebin.

Osebne podatke zbiramo tudi prek PIŠKOTKOV za namene zagotavljanja nemotenega delovanja spletne strani oz. naročniških vsebin. Piškotki so majhne tekstovne datoteke na vašem računalniku, v katerih se shranjujejo informacije o tem, kolikokrat obiščete našo stran in kaj vas v teh obiskih zanima. S pomočjo piškotkov vam lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani. Tako se npr. v piškotke lahko beležijo vaše preference in nastavitve, vnosi v spletne obrazce in informacije za prijavljene uporabnike. S pomočjo piškotkov lahko beležimo statistiko spletne strani in tako lažje odkrijemo in odpravimo morebitne napake ter vam ob naslednjih obiskih ponudimo boljšo vsebino oz. primernejšo ponudbo. 

Spletna stran Neodvisen.TV uporablja nujne piškotke, ki shranijo uporabnikovo aktivacijsko kodo za potrebe avtomatske prijave uporabnika. Piškotki, ki jih uporabljamo, ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov oz. informacij, ki bi vas lahko identificirale, in so nujno potrebni za samo delovanje spletne strani.

Seznam piškotkov

 

Ime piškotka

Namen

Trajanje

Izvor

activation

Funkcionalnost pomnjenja aktivacijske kode

čas trajanja aktivacijske kode

IMC d.o.o.

 

Onemogočenje piškotkov 
Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli izklopite.

 

Koliko časa podatke hranimo?

Osebni podatki se hranijo le toliko časa, kolikor je to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so zbrani ali nadalje obdelovani oz. do poteka zakonsko predpisanega roka hrambe.

Osebne podatke, potrebne za izvajanje pogodbe, hranimo za čas trajanja pogodbe z naročnikom. Po izteku veljavnosti pogodbe podatke arhiviramo ter jih za potrebe morebitnega uveljavljanja ali obrambe pravnih zahtevkov hranimo še za čas 5 let od izteka koledarskega leta, v katerem je prenehala veljati pogodba oz. v katerem je prenehalo naročniško razmerje. Podatke, potrebne za izdajo in hrambo računov, hranimo 10 let od dneva opravljene storitve. Dostop do arhiviranih podatkov je omogočen le posebej pooblaščenim zaposlenim ter le v primeru obstoja zahtevka, kar ustrezno evidentiramo.

Osebni podatki se po izpolnitvi namena obdelave oz. po poteku roka hrambe izbrišejo, uničijo, blokirajo ali anonimizirajo, če niso na podlagi zakona, ki ureja arhivsko gradivo in arhive, opredeljeni kot arhivsko gradivo oz. če zakon za posamezne vrste osebnih podatkov ne določa drugače.

 

Vaše pravice v zvezi z obdelovanimi osebnimi podatki:

V nadaljevanju vam predstavljamo vse vaše pravice, ki jih imate v zvezi z našo obdelavo vaših osebnih podatkov in zagotavljanjem njihove zakonite in transparentne obdelave.

Vse zahteve v zvezi z vašimi pravicami, opisanimi v nadaljevanju, lahko vložite po elektronski pošti na naslov info@neodvisen.si. V primeru nejasnosti v zvezi s pravicami nas lahko vedno zaprosite za dodatna pojasnila.

I. Pravica do preklica privolitve

V kolikor želite preklicati že podano soglasje, lahko to kadar koli storite po elektronski pošti na naslov info@neodvisen.si.

II. Pravica do dostopa

Do vaših osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, lahko na podlagi vložene zahteve kadar koli brezplačno dostopate tako, da na elektronski naslov info@neodvisen.si naslovite zahtevo za dostop do vaših podatkov. Za dodatne kopije ali v primeru očitno neutemeljenih ali ponavljajočih se zahtev lahko zaračunamo stroške, ki bi nam nastali v zvezi z vašo zahtevo.

III. Pravica do popravka

Na vašo zahtevo brez nepotrebnega odlašanja popravimo ali dopolnimo vaše netočne oz. neažurne osebne podatke, ki jih obdelujemo.

IV. Pravica do izbrisa

Vaše osebne podatke, (1) ki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani, (2) ki se obdelujejo na podlagi preklicane privolitve in za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga, (3) v zvezi z obdelavo katerih ste ugovarjali, za njihovo obdelavo pa ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi, ali tiste, (4) ki so bili morebiti obdelani nezakonito, na vašo zahtevo brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo.

V. Pravica do omejitve obdelave

Obdelavo osebnih podatkov na vašo zahtevo omejimo, kadar (1) oporekate njihovi točnosti (v tem primeru bomo obdelavo osebnih podatkov omejili za čas preverjanja točnosti teh podatkov), (2) je njihova obdelava nezakonita, a želite namesto njihovega izbrisa zgolj omejiti njihovo obdelavo, (3) jih ne potrebujemo več za namene obdelave, vendar jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov, ali (4) ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo podatkov, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad razlogi posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki. V primeru omejitve se taki osebni podatki z izjemo njihovega shranjevanja obdelujejo le s privolitvijo posameznika, na katerega se ti nanašajo, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov zaradi varstva pravic druge fizične ali pravne osebe. Pred preklicem omejitve obdelave vas o tem vedno obvestimo.

VI. Pravica do prenosljivosti podatkov

Vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, na vašo zahtevo posredujemo drugemu upravljavcu, kadar obdelava temelji na soglasju ali na pogodbi in kadar je to tehnično izvedljivo.

VII. Pravica do ugovora

Če vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa, lahko takšni obdelavi kadar koli ugovarjate.

VIII. Pravica do vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu

Če na vašo zahtevo ne odgovorimo v roku 1 meseca ali če vašo zahtevo zavrnemo, lahko vložite pritožbo, za reševanje katere je pristojen Informacijski pooblaščenec. Pritožbo zaradi zavrnitve je treba vložiti pri upravljavcu v 15 dneh od poteka enomesečnega roka oziroma prejema zavrnilnega odgovora. Zahtevo in pritožbo lahko podate s pomočjo posebnega obrazca, objavljenega na spletnem naslovu Informacijskega pooblaščenca.

V Solkanu, 1. 2. 2023 IMC, družba za kakovost komunikacij d.o.o.

Direktor BOJAN KODELJA

 

Pomoč uporabnikom

Za vprašanja glede plačil, reklamacij ali informacij glede naročnine na Neodvisen.TV nas lahko kontaktirate preko e-pošte: info@neodvisen.si.

Copyright © IMC, družba za kakovost komunikacij d.o.o.